КРИПТОВАЛЮТА В УКРАЇНІ буде під жорстким наглядом держави

На розгляді в ВР знаходиться черговий законопроект «Про стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні»  за №  7183-1 від 10.10.2017 р.

Відповідно законопроекту надання  фінансових послуг на ринку кріптовалют буде можливо за наявності отриманої ліцензії.  Криптообмінні операції можуть здійснюватися виключно через криптобіржі та пункти обміну криптовалют.

Криптобіржею може бути виключно юридична особа, яка створена у формі господарського товариства, отримала відповідно до закону статус фінансової установи, заснована та провадить діяльність на території України в установленому законом порядку.

Мінімальний розмір статутного капіталу криптобіржі повинен становити не менше п’яти мільйонів гривень на день видачі ліцензії на провадження діяльності криптобіржі. Статутний капітал криптобіржі має бути сформовано виключно грошовими коштами.

Не менше ніж 51 відсоток часток у статутному (складеному) капіталі криптобіржі має належати громадянам України.

За порушення Закону передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу розміром — 170000.00 грн, та кримінальна відповідальність відповідно ЗАКОНУ  УКРАЇНИ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

З повним текстом Закону можливо ознайомитись на сайті Верховної Ради України.

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

9 + семнадцать =

Заказать звонок