Що краще, мати досвідченого адвоката або заплатити слідчому, прокурору?

Без досвідченого адвоката в кримінальному проваджені ризиковано покладатися на «отримані обіцянки» і контролювати  чи в потрібному напрямку рухається досудове або судове розслідування.

Наприклад, потерпілому покажуть  багато томів аркушів, «виконаної роботи», але за змістом в суді  це може виявиться – «мильним пузирем».  Для підозрюваного замість обіцяної постанови про закриття провадження — вручать обвинувальний акт, або навісять ще одну статтю. Для обвинуваченого замість умовного строку — позбавлення волі. В якості виправдання переведуть стрілки або на адвоката протилежної сторони, або на суддю.

Інколи трапляється, що адвокат сторони або навмисно(причини бувають різні),  або за відсутністю достатнього досвіту надає поради своєму клієнту, які в майбутньому погіршують його становище.

Отже рецепт в таких ситуаціях один, за можливості мати поряд досвідченого та «вмєняємого»  адвоката, який зможе за необхідності примусити слідчого, прокурора  виконати  необхідні для позитивного результату слідчі дії, або побудувати захист таким чином, щоб ви отримали очікуваний для вас результат, або вже в суді виправляти «допущені помилки».

Нещодавно, «живий приклад».

Потерпілий від рейдерського захоплення його частки в статутному капіталі підприємства відчувши щось «неприємне», звернувся до мене  за допомогою. Ознайомлення з матеріалами справи виявило,  ознаки «завуальованого» для майбутнього  виправдувального вироку. Співучасника злочину не чіпали. За допомогою юридичних маніпуляцій, підозрюваний своєчасно приховав своє майно, захистивши його від арешту, забрані «нібито» докази винуватості, в дійсності в суді можуть«лопнути».  Частково вдалося виправити помилки.

Змусили слідчого через суд внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію до іншого співучасника злочину по двом статтям(справа № 234/10765/18, Краматорський міський суд). Додаткового «навісити» обвинуваченому ще одну статтю, як наслідок некваліфікованого захисту( справа № 234/9593/18, Краматорський міський суд).   Робота триває…

В інтересах потерпілого,  інформація тимчасово надана в такому форматі.

В відповідний час  розповімо про цей повчальний випадок більше.

Можу рекомендувати, якщо ви стали учасником кримінальних подій  і  Вам не байдуже своє положення,   підстраховуйтесь  послугами досвідченого адвоката, звертаючись  до нашого Адвокатського офісу.

Анатолій Фесенко

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × один =

Заказать звонок